Kaart Maas en Waal

Topografische kaart

Hier vindt u de kaart van het gebied tussen Maas en Waal met de locaties (de rode stippen) van de kerken, die beschreven worden op deze website.

De kaart van het gebied tussen Maas en Waal is gebaseerd op de topografische kaarten schaal 1 : 50.000 die de situatie weergeven rond 1980. Met deze kaart krijgt u een indruk hoe het gebied er topografisch uitziet en waar de kerken die op deze website besproken worden (de rode stippen), zich bevinden.
Het gebied wordt in het noorden begrensd door de rivier de Waal, in het zuiden door de Maas en in het oosten ongeveer door het Maas-Waalkanaal. Het Land van Maas en Waal vormt het westelijk deel, het Rijk van Nijmegen (westelijk gedeelte) het oostelijk deel. De A50 is ruwweg de grens tussen beide delen. (Het dorp Winssen wordt gerekend tot het Rijk van Nijmegen.)

Gemeentelijke indeling eind 2020

Gemeente Wijchen (Wijchen, Batenburg, Bergharen, Hernen/Leur, Alverna, Balgoy, Niftrik)
Gemeente Beuningen (Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen)
Gemeente Druten (Druten, Afferden, Deest, Puiflijk, Horssen)
Gemeente West Maas en Waal (Wamel, Beneden- en Boven-Leeuwen, Altforst, Appeltern, Maasbommel, Alphen, Dreumel)
Gemeente Heumen (Heumen, Nederasselt, Overasselt, Malden, Molenhoek)
Molenhoek: een klein gedeelte hoort bij gemeente Heumen (= provincie Gelderland), het grootste gedeelte, inclusief de kerk, bij de gemeente Mook en Middelaar (= provincie Limburg).

Kerkelijke indeling (RK parochies) eind 2020

Parochie de Twaalf Apostelen (Alverna, Balgoy, Batenburg, Bergharen, Hernen/leur, Heumen, Nederasselt, Niftrik, Overasselt, Wijchen)
Parochie H. Johannes XXIII (Beuningen, Ewijk, Weurt, Winssen)
Parochie H. Franciscus en H. Clara (Afferden, Deest, Druten, Horssen, Puiflijk)
Parochie Sint Christoffel ( Alphen, Altforst, Appeltern, Beneden- en Boven-Leeuwen, Dreumel, Maasbommel, Wamel)

Eind 2020 waren aan de eredienst onttrokken de kerken te Afferden, Batenburg, Deest, Ewijk, Heumen, Horssen, Puiflijk en Winssen.

contact

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of heeft u zelf meer informatie? Laat uw gegevens achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.