Alverna, Jozefkerk

De kerk

Alverna, Jozefkerk

De H. Jozefkerk te Alverna is gebouwd in 1980 door aannemer Giesbers bv. naar een ontwerp van Architektenburo van Thiel en Boersma BV.
Het is een ruime zaalkerk, opgetrokken in baksteen met ca. 350 zitplaatsen. Door de nadrukkelijk horizontale en verticalen lijnen samen met de vele hoeken van 45 graden straalt het kerkgebouw een sfeer van gemoedelijkheid uit.
De kosten voor het nieuwe kerkgebouw bedroegen ca. fl 645.000.
Ter vervanging van de in 1980/81 gesloopte franciscanerkloosterkerk, in 1888 gebouwd in neogotische stijl naar een ontwerp van Cornelis van Dijk, in samenwerking en onder toezicht van Pier Stornebrink. Deze parochiekerk behoorde bij het eveneens afgebroken kloostercomplex der Franciscanen aan de Leemweg in Alverna.

Bron

Archief parochie St. Jozef Alverna 1926-2007, geïnventariseerd en beheerd door Historische Vereniging Tweestromenland

 

De ramen

De glas-in-loodramen zijn gemaakt in 1980 door Aalbers Schilderwerken speciaalzaak in glas, verf en behang uit Wijchen naar een ontwerp van hoogstwaarschijnlijk Dick Boersma van het Wijchense architektenbureau van Thiel en Boersma bv. Ze zijn gemaakt van industrieel glas.

gekleurd industrieel glas?

contact

Wilt u meer informatie, heeft u vragen of heeft u zelf meer informatie? Laat uw gegevens achter en ik neem zo spoedig mogelijk contact op.

Uw gegevens worden niet opgeslagen op deze website maar uitsluitend gebruikt om contact op te nemen.